Another Round (2020)

Another Round (2020) recenzija

Another Round (2020) recenzija

 

Režija: Thomas Vinterberg

Glavni glumci:  Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie, Helene Reingaard Neumann, Susse Wold

Imdb ocjena: 7,8

 

Another Round je oskarom nagrađena Danska drama koja za temu ima jednu univerzalnu priču u kojoj se mnogi gledaoci mogu pronaći.

Radnja filma prati 4 prijatelja koji prolaze kroz krizu srednjih godina, svako na svoj način, i koji se odlučuju na jedan jako zanimljiv eksperiment, a to je da potvrde ili demantuju teoriju da ljudski organizam najbolje funkcioniše kad u sebi ima malu dozu alkohola.

Postavljaju pravila kojih se moraju pridržavati i nabavljaju alkotestere kako bi lakše kontrolisali nivo alkohola u organizmu, i obavljaju svakodnevne aktivnosti kako na poslu tako i poslije posla, te pokušavaju ustanoviti stepen uspješnosti pre i poslije početka eksperimenta.

Another Round (2020) recenzija
Another Round (2020) recenzija

Na samom početku eksperimenta primjećuju da svaki pojedinačno kroz svoju opuštenost i novi pristup poslu, ostvaruju dobre ako ne i bolje rezultate što ih ohrabruje da nastave sa eksperimentom, jer zasad nema nikakvih posledica kako na poslu, tako i kući sa porodicom.

Međutim, dolaze na ideju da eksperiment testiraju do krajnjih granica i odluče da vide kako će funkcionisati na maksimalnom nivou pijanstva.

Sad naravno stvari počinju da se otimaju kontroli i dolazi do problema na poslu i u privatnom životu, jer su u međuvremenu postali alkoholičari sa manje ili više kontrole zavisno od lika.

Iako je prva polovina filma zabavna sa dobrim scenama provoda i ludovanja u pijanom stanju, znali smo da se ovaj eksperiment ne može dobro završiti za sve likove, te imamo pravu dramu u drugoj polovina filma gdje do izraza dolaze privatni problemi kod nekih likova, poslovni problemi kod drugih likova i tragičan kraj za neke likove.

Another Round (2020) recenzija
Another Round (2020) recenzija

Ovo je radnja sa kojom se mogu povezati sve nacije i publika iz raznih država, jer može se reći da svi narodi imaju slične probleme i želje, odnosno mnogi gledaoci se mogu pronaći u glavnim likovima.

Ovo je jedan od rijetkih filmova za koji se može reći da nema manu, jer kad se sve uzme u obzir ne znam šta bi naveo kao manu, film ima odličnu realnu priču, realne prizemljene likove, dobre glumce koji su odlično odradili svoj posao, tempo filma koji je za jednu dramu odličan, kao i ostale filmske elemente koji su jako dobro odrađeni.

Svakako od glumaca i likova ipak se izdvaja Mads Mikkelsen koji je u ovom filmu odradio sjajan posao, i čiji je lik prošao kroz najveći razvoj i životnu dramu.

Od samog početka pa do kraja lik koji tumači Mads je zanimljiv i lik za kojeg će te navijati da se izvuče iz životne krize u kojoj se našao. Na samom kraju filma, vjerovatno će te biti zadovoljni raspletom i uživati u zadnjih 5 minuta filma.

Kome preporučiti film ?

Another Round je u suštini jedna od onih dobrih drama odnosno film koji će se svidjeti većini gledaoca bez obzira na žanr koji volite, te ga iz tog razloga preporučujem svim gledaocima.

Film ima jednu realnu zanimljivu priču koja će većini gledaoca biti zabavna, sa realnim likovima koje možda i poznajemo iz svakodnevnice.

Iako je većina oskarovskih filmova isforsirana raznim lobijima, i većina je može se slobodno reći dosadna, Another Round nije jedan od tih filmova te možete slobodno pogledati film, mislim da vam neće biti dosadan čak šta više biće vam dobar film.

Donirajte

Spread the love

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *