Infinite (2021)

Infinite (2021) recenzija

Infinite (2021) recenzija

 

Režija: Antoine Fuqua

Glavni glumci: Mark Wahlberg, Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson, Dylan O'Brien, Jason Mantzoukas, Rupert Friend, Toby Jones, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Liz Carr, Kae Alexander, Tom Hughes, Wallis Day

Imdb ocjena: 5,3

 

Infinite je novi film Mark Wahlberga koji potpisuje režiser Antoine Fuqua koji je do sad imao solidne filmove, ali bojim se da je ovaj put navedeni dvojac dobro podbacio i predstavili su nam poprilično loš film.

Film ima nekoliko problema i par prosječnih akcionih sekvenci sa dobrim efektima, ali čak i kad bi dao prolaznu ocjenu za borbenu koreografiju i specijalne efekte, to nije dovoljno da ovo bude dobar film s obzirom na jako loš scenario i nezainteresovanu glumu Mark Wahlberga.

Ajde prvo da vidimo o čemu se radi.

Infinite (2021) recenzija
Infinite (2021) recenzija

Infinite ima zanimljivu priču koja je mogla biti obrađena mnogo bolje, jer za temu ima ideju odnosno koncept reinkarnacije i sukob dve grupe ljudi od koji jedna pokušava da uništi sav život na zemlji, dok druga naravno želi da spriječi prvu grupu odnosno da poboljša ljudski život na zemlji koristeći svoje ogromno znanje koje akumulira vjekovima.

Čak šta više glavni negativac Bathurst, kojeg je dobro odglumio Chiwetel Ejiofor je dobar negativac, koji je uspio dobro da predstavi svoje razloge zašto želi da uništi sav život na zemlji.

Neću odavati ovaj detalj za publiku koja će ipak pogledati ovaj film, ali ovo nije dovoljno da ovo bude dobar film jer mnoge druge stvari nisu dobre u scenariju i ponašanju likova.

Ovdje je prvenstveno problem lik Evana/Treadwaya kojeg tumači Mark Wahlberg, jer je ovo vjerovatno jedna od najlošijih uloga Marka u zadnjih nekoliko godina, te sam sad zabrinut šta će biti sa ’’Uncharted’’ kad nam dođe naredne godine.

Da se vratimo na lik Evana i najveći problem filma.

Mark je lik Evana odglumio totalno nezainteresovano kako se meni učinilo dok sam ga gledao, čak šta više Mark je ovdje glumio sebe, nije se uopšte trudio da pruži nešto više. S obzirom da je ovdje trebao da tumači dva lika odnosno Evana i Treadwaya, imao je priliku da odglumi malo bolje ali ne, kad je povratio sjećanja na prethodne živote, opet glumi Mark Wahlberga a ne Treadwaya.

Takođe, film je prepun scena tipa, nema šanse da uđem u taj avion, da bi naredna scena bila, OK ulazim na taj avion, pa nema šanse da uđem u taj bazen, pa OK ulazim u taj bazen. Film je prepun scena koja će vas nervirati i u borbenoj koreografiji, gdje imamo scene kad lik odluči da se žrtvuje i pruži ’’Last stand’’, otvara ormar sa oružjem koji je prepun vatrenog oružja, a on odabere sjekire, jer eto to je njegovo omiljeno oružje kako bi smo odbili scene borbe prsa u prsa.

O nekim scenama neću ni pisati ali imamo mnogo scena koje pripadaju možda u Matriksu, odnosno nemoguće scene ničim izazvane osim da potrošimo veliki budžet koji je Infinite imao.

Kome preporučiti film ?

Kad se sve sabere i oduzme Infinite je loš film jer pored par dobrih borbenih sekvenci i solidnih specijalnih efekata ne pruža ništa dobro u samoj priči i razvoju likova.

Iako na pojedine trenutke može zabaviti, daleko više vremena će vas nervirati ponašanje likova i nedostatak hemije među istima, a trebalo je da itekako postoji hemija među glavnim protagonistima s obzirom na više decenijsko rivalstvo.

Nažalost Infinite se ne može nikome preporučiti.

Donirajte

Spread the love

One thought on “Infinite (2021)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *