Love, Death & Robots (2021)

Love, Death & Robots (2021) recenzija

Love, Death & Robots (2021) recenzija

 

Kreator: Tim Miller

Broj sezona: 2 (26 ep)

Imdb ocjena: 8,5

 

Love, Death & Robots je animirana serija u produkciji Netflixa koja nam okuplja razne režisere i pisce, koji su kroz 26 epizoda predstavili razne kratke priče, sa različitim stilovima animacije. Iako je prva sezona prolazna jer je imala nekoliko zanimiljih epizoda, bojim se da je druga sezona promašaj jer nema nijednu zanimljivu epizodu.

Teško je napisati o čemu se tačno radi, jer to bi zahtjevalo da analiziramo svaku od 26 epizoda, ali možemo probati ukratko reći da serija kroz svoje epizode daje pogled i kritiku na razne teme koje se uglavnom odnose na pogled u budućnost, jer većina epizoda ima neke buduće SF elemente.

Love, Death & Robots (2021) recenzija
Love, Death & Robots (2021) recenzija

Pored navedenog imamo i neke ’’steampunk’’ epizode, alternativna sadašnjost kao i alternativna prošlost, gdje su razni umjetnici dobili priliku da ispričaju neku kratku priču.

Stilovi animacije su razni, od moderne ’’Pixar’’ animacije do starijih oblika animacije koju smo imali prilike gledati u ranijim godinama.

Prva sezona ima nekoliko po meni dobrih epizoda, od kojih bi izdvojio epizode 1, 4, 7, 10, 14 i 18, jer su imale zanimljivu radnju od početka do kraja, kao i dobro predstavljanje priče koju se želili da ispričaju, imajući u vidu kratko trajanje epizoda.

Druga sezona je jedan veliki promašaj, meni nije bila nijedna epizoda zanimljiva, čak šta više ne zna se koja je dosadnija od koje.

Korišteni su isti stilovi animacije, smanjili su broj epizoda i umjesto da bude bolji kvalitet sezone dobili smo daleko lošiju sezonu.

Nadao sam se da će nastaviti priče koje su se pokazale kao dobre iz prve sezone, i u kojima je bilo prostora za još kratkih priča ali ne, dobili smo potpuno nove priče i teme koje jednostavnu nisu dobre.

Nakon jako loše 2 sezone nisam siguran da će biti i 3 sezona, ako je ipak snime pitanje da li ću gledati.

Kome preporučiti seriju ?

Love, Death & Robots je animirana serija koja ima jako zanimljiv koncept i koji ima daleko veći potencijal od ove prosječne serije koju smo dobili.

Ako se već odlučite da pogledate, što vam nebi preporučio, nemojte gledati sve epizode, pogledajte samo epizode koje sam gore iznad naveo.

Donirajte

Spread the love

2 thoughts on “Love, Death & Robots (2021)

    1. Bas tako, gledaću nešto drugo jer prva sezona ima svega par dobrih epizoda, a druga nažalost nijednu, što ne znači da za tebe nije dobra serija, volio bi da bude i 3 sez da imate šta gledati, jer ima dosta ljubitelja anime koji se ne slažu sa mojim mišljenjem i smatraju da je ovo odlična serija….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *