Those who wish me dead (2021)

Those who wish me dead (2021) recenzija

Those who wish me dead (2021) recenzija

 

Režija: Taylor Sheridan

Glavni glumci: Angelina Jolie, Nicholas Hoult, Finn Little, Jon Bernthal, Aidan Gillen, Jake Weber, Medina Senghore

Imdb ocjena: 6,2

 

Those who wish me dead je novi triler pisca i režisera Taylor Sheridana koji nam je i ovaj put predstavio dobar i uzbudljiv film sa realnim likovima.

Film ima par nedostataka, ali su neznatni kad se uzme u obzir sve ostalo što je dobro u filmu. Ajde prvo da vidimo o čemu se radi.

Radnja filma nas vodi u šume Montane i pratimo lik Hannah koju tumači Angelina Jolie, koja radi kao ekspert za preživljavanje i borac protiv šumskih požara, koja prolazi kroz teške dane s obzirom na tragediju koja se desila u kojoj nije uspjela da spasi civile među kojima su bila i dijeca.

Dok provodi dane u samosažaljevanju, jednog dana dok je bila na straži na tornju u sred šume, nailazi na dječaka koji je uspio da preživi napad profesionalnih ubica, napad u kojem je izgubio oca i sad je u bjegu sa povjerljivim informacijama koje mogu uništiti neke jako moćne ljude.

Those who wish me dead (2021) recenzija
Those who wish me dead (2021) recenzija

Kako su izgubili dječaka, a i da bi skrenuli pažnju policije sa sebe na veći problem, izazivaju veliki požar da bi dobili na vremenu da nađu dječaka prije nego on dostavi povjerljive informacije novinarima, informacije koje mu je otac dao u slučaju da mu se nešto desi.

Navedene informacije je podjelio sa likom Hanne koja je procjenila da hitno moraju da odu do grada i sve objave. Međutim, na putu prema gradu dočekao ih je požar koji se proširio, te onomogućio da bezbjedno prođu, ali i ubice su ih pronašli te počinje borba za preživljavanje i bijeg, kako od ubica, tako i od požara koji ih sustiže.

Sasvim solidna radnja za akcioni triler, ajde sad da vidimo koliko je ovo sve uspješno realizovano.

Kao i prethodni filmovi pisca i režisera Taylora Sheridana, i u ovom filmu imamo realne prizemljene likove sa kojima se možete lako povezati. Film je okupio jako dobru glumačku postavu te su svi likovi u filmu dobri.

Prvo ćemo naglasiti da su likovi ubica Jacka i Patricka jako dobri, nemilosrdni, profesionalni i bez imalo milosti, likovi koje su dobro odglumili Nicholas Hoult i Aidan Gillen.

U jednom trenutku kad kažu, ’’od sad ubijamo svakog ko nam vidi lica’’, pomislite u trenutku, ovakvi likovi stvarno postoje i ako slučajno naiđete na njih mrtvi ste iste sekunde, što su nažalost neki likovi u filmu i dočekali, samo zato što su bili na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Nadalje imamo dobre likove Ethana i Allison, koji su se pored Hanne sukobili sa ubicama, kao i lik dječaka u bjegstvu Connora. Pored radnje koja nije ništa posebno i naravno, vidjeli smo ovu radnju i ranije, ali likovi su ti koji su ovaj film iznjeli i dali mu napetost i uzbudljivost od samog početka pa do kraja.

Navijaćete za dobre likove da prežive iako znate da nemaju šansi u direktnom sukobu, kao što ćete jedva dočekati da ubice konačno poginu sa obzirom na zlodjela koja će učiniti nevinim ljudima kroz film.

Gluma u filmu je takođe dobra i glumci su dobro iznjeli svoje likove s obzirom kako je koji lik napisan. Naravno, lik Ageline Jolie je dobio najviše prostora kako je ona zvijezda filma, ali i ostali sporedni likovi su imali sasvim dovoljno prostora da budu relevantni za radnju filma.

Moramo naglasiti i da je šumski požar posmatran skoro kao lik, te da je možda i prečesto spominjan kao neki zao lik.

Akcija u filmu je takođe odlična, kao i prethodni Sheridanovi filmovi, imamo odličnu relističnu borbu, gdje su glumci potpuno uvjerljivi u svom kretanju i ponašanju. Naravno imamo i dobre specijalne efekte kad su u pitanju scene požara.

Možda jedna mala zamjerka u scenariju je što smo mogli sve ovo da izbjegnemo da je otac dječaka sve informacije koje je imao poslao novinarima i na internet čim je vidio da su mu ubili kolegu, za što je itekako imao vremena, ali ajde oprostićemo ovaj propust.

Neki će reći i da je radnja filma prejednostavna, što ne smeta u ovom slučaju s obzirom da je sve dobro odrađeno.

Kome preporučiti film ?

Those who wish me dead iako čudnog naziva je dobar i zabavan akcioni triler sa jako dobrim likovima za ovu vrstu filma i žanra. Film je od početka do kraja napet i uzbudljiv sa radnjom koja drži pažnju.

Imamo dobre glumce predvođene Angelinom Jolie, koja se nije ovom ulogom ništa posebno istakla, ali film ko film je dobar.

Za ljubitelje akcionih trilera mogu slobodno preporučiti Those who wish me dead.

Donirajte

Spread the love

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *