Wrath of Man (2021)

Wrath of Man (2021) recenzija

Wrath of Man (2021) recenzija

 

Režija: Guy Ritchie

Glavni glumci: Jason Statham, Holt McCallany, Josh Hartnett, Rocci Williams, Jeffrey Donovan, Scott Eastwood, Andy Garcia, Laz Alonso

Imdb ocjena: 7,4

 

Wrath of Man je novi film režisera Guy Ritchie koji je nakon nekoliko godina obnovio saradnju sa glumcem Jason Stathamom, te nam predstavili film iz žanra gdje se obojica najbolje snalaze odnosno akcioni triler.

Ovo je žanr u kojem se režiser očigledno najbolje snalazi, iako je film dovoljno dobar da se pogleda, bojim se da je daleko od najboljih filmova Guy Ritchiea.

Prije nego navedemo šta je dobro a šta loše u filmu, ajde prvo da vidimo o čemu se radi.

Wrath of Man (2021) recenzija
Wrath of Man (2021) recenzija

Iako je priča nepovezana u smislu da imamo preskoke u vremenu te pratimo dešavanja u sadašnjosti, pa onda idemo 3 mjeseca naprijed sa pričom, pa onda se vraćamo 5 mjeseci unazad, da bi opet otišli u sadašnjost, ja ću to sve linearno povezati pa dobijamo sledeću priču.

Radnja filma se odvija oko glavnog lika kojeg tumači Jason Statham koji je šef mafije, kojemu su ubila sina prilikom jedne pljačke kamiona za dostavu novca, kamiona kojeg je on pratio i posmatrao na dan kad je trebao biti sa sinom mimo svega toga.

Kako je preživio napad koji se desio, počinju da traže ekipu koja je odradila pljačku kako bi se osvetio, ali bez obzira na sav trud nisu uspjeli naći navedenu ekipu, nakon čega odluči da promjeni taktiku i zaposli se u kompaniji koja se bavi prevozom i osiguranjem novca, kako bi provjerio da li je ovo bio insajderski posao.

Nakon nekog vremena pronalazi neke dokaze i potencijalne sumnjivce, ali prije nego što je stigao odreagovati insajder se otkrio prilikom jednog prevoza sa ultimatumom da Jason mora pomoći pri pljački cijele stanice ili će ga ubiti.

Kad su ušli u stanicu sa namjerom da ukradu sav novac, počinje velika akciona sekvenca i borba za život kroz koju će Jasonov lik ‘’H’’ doći do svoje osvete.

Prilično jednostavan zaplet koji se pokušao dodatno zakomplikovati sa nelinearnim pričanjem priče.

Na ovaj način do pola filma imamo auru misterije oko glavnog lika, kao i otkrivanje pravih lopova tek pred sam kraj filma.

Wrath of man nije loš film sa aspekta misterije trilera i akcije, ali nažalost nije toliko zanimljiv jer ovo je možda prvi film iz ovog žanra režisera Guy Ritchiea gdje nemamo zanimljive likove.

Svi njegovi prethodni filmovi imaju dobre likove koji nose film, u ovom slučaju taj aspekt itekako fali.

Ovo je tematika koju režiser voli i u kojoj je u prošlosti snimio odlične filmove, ali nikako da se opet vrati na staze stare slave, što sam mislio da hoce s obzirom da je ‘’The Gentlemen’’ bio dobar film.

Kome preporučiti film ?

Wrath of man je prosječan akcioni triler koji je dovoljno dobar da se pogleda, ali nažalost nije dobar koliko je mogao biti.

Film ima jako dobru završnu borbu, ali fale mu zanimljiviji likovi koji bi nosili ovu prosječnu priču o osveti.

Donirajte

Spread the love

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *